Reddit po pěti letech znovu spustil subreddit r/place. Jde o projekt, který vám každých několik minut dovolil na obrovské plátno 2000 na 2000 pixelů položit jeden pixel dle vašeho výběru. I omezená paleta šestnácti barev dovolila za několik dní na tomto plátně vytvořit řadu skvělých obrázků.

Jak už bylo zmíněno, nejde o první spuštění subredditu. Poprvé se tak stalo prvního dubna/apríla roku 2017. Uživatelé tehdy dohromady položili asi 16 milionů pixelů za 72 hodin, kdy byla funkce dostupná.

Letos jsme si boje o pixely užili déle. Celkem za 87 hodin jsme mohli vidět vznikat a znovu mizet stovky, ne-li tisíce, tvoreb všemožných uživatelů. Asi není tajemstvím, že k udržení i ničení byli používáni boti, to ale celkový zážitek rozhodně nepodkoplo.

Jsme na Redditu, a tak se snad do každého kousku plátna v nějakém čase dostaly postavičky z Among Us. Celkem jich bylo napočítáno 2 823, jak píše tento příspěvek. Na chvilku se na plátně dokonce objevila i naše Indianská raketka!

Plátno zaplnili uživatelé, a nakonec ho i smazali. S koncem šlo pokládat pouze bílé pixely, a tak jsme nějakou dobu mohli sledovat, jak celé plátno požírá bílá nicota.

Zda bude Reddit akci opakovat i příští rok, není jasné.