V prvním čtvrtletí letošního roku se prodalo více než dvakrát tolik kusů PlayStationu 5, než Xboxu Series X a S. Prodejům hardwaru stále ovšem dominuje Nintendo Switch.

S informací přišel analytik Piers Harding-Rolls. Podle jeho informací se během prvního čtvrtletí 2021 mělo prodat 2,83 milionu kusů PS5, 1,31 milionu konzolí Xbox Series X/S a 5,86 milionu Switche. Konzole Nintenda zaznamenala 12% nárůst prodejů ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Přečtěte si také: Výkonnější Nintendo Switch není výmysl. Další zdroj potvrzuje 4K

„Za těchto podmínek obě verze PlayStationu 5 dohromady předčily obě verze konzolí Xbox Series v poměru více než 2:1,“ napsal analytik Piers Harding-Rolls. „Společnost Sony jistě potěší, že její podíl na trhu z PS4 pokračuje i u nové generace, ale za současných tržních podmínek je velmi těžké odhadnout skutečnou poptávku.“

Prodeje nové generace konzolí od Sony a Microsoftu by byly pravděpodobně vyšší, nebýt omezení dodávek z důvodu celosvětového nedostatku polovodičů a koronaviru.

Switch je na vrcholu svého prodejního cyklu,“ dodal analytik. Podle spekulací by mělo Nintendo letos na trh uvést takzvaný Switch Pro – výkonnější verzi konzole.