Sony se povedlo nakrknout své fanoušky, kteří vlastní starší generace konzolí, již začátkem letošního roku, kdy se společnost rozhodla, že zavře PlayStation Store pro PS3, PSP a PS Vita. Nakonec se zavřel obchod pouze na PSP a u zbylých dvou konzolí zůstal otevřen. Nyní ovšem budou mít hráči nakupování ještě složitější, Sony se rozhodla zakázat nakupování skrze kreditní kartu a PayPal.

Tato informace se objevila na stránce PlayStationu, která se věnuje podpoře. Zde si magazín Kotaku, mezi důležitými oznámeními, všiml toho, že 27. 10. přestane PlayStation Store na PS3 a PS Vita podporovat platbu skrze kreditní kartu a PayPal. Což udělá nakupování na těchto dvou platformách velmi zdlouhavé a značně nepohodlné.

Pokud si budete chtít zakoupit hru na PS3 nebo PS Vita, budete si muset pořídit dárkovou kartu do PlayStation Storu, převést si peníze do PlayStation peněženky skrze jejich stránky nebo budete moci využívat peníze, které si přidáte skrze PS4 nebo PS5.

Tohle je od Sony opravdu rána pod pás, jelikož tím vesměs nutí své fanoušky přejít na novější generaci konzole. Buď se budete trápit s nepohodlným nakupováním, které ještě umocňují občasné problémy s přihlašováním, nebo si pořídíte novou konzoli, kde tyhle problémy mít nebudete.

V případě, že vlastníte PS3 či PS Vita, bude asi lepší pořídit si všechny hry, které byste chtěli, v následujících týdnech, od 27. 10. 2021 bude nakupování celkem peklo.