První videem, které získalo na YouTube jeden milion zhlédnutí, byla reklama Nike s názvem Ronaldinho: Touch of Gold. Stalo se tak v listopadu 2005. Desetimilionovou hranici pokořila o půl roku později znělka seriálu Pokémon. První video se 100 miliony zhlédnutí už na YouTube nenajdete, jednalo se o fanouškovský klip k písničce Music Is My Hot Hot Sex od CSS. Miliardový milník v počtu zhlédnutí patří rovněž hudebnímu klipu, v roce 2012 jej překonal Gangnam Style od jihokorejského umělce PSY. 

I ultimátní rekord v počtu zhlédnutí patří písničce původem z Jižní Koreje. Jak už jsme prozradili v perexu, jedná se o dětskou odrhovačku Baby Shark od společnosti Pinkfong, která produkuje videoobsah pro nejmenší. Číslo 10 000 000 000 se na počítadle od videem objevilo ve čtvrtek 13. ledna 2022. Titul nejsledovanějšího videa si ale klip drží už od listopadu roku 2020, kdy předběhl písničku Despacito, pod níž jsou podepsaní Luis Fonsi a Daddy Yenkee.

Baby Shark je skutečně fenomén. Chytlavá písnička se objevila v taneční hře Just Dance 2020 od Ubisoftu a Nickleodeon podle ní natočil animovaný seriál, na který naváže nejen druhá řada, ale dokonce i celovečerní film. Existují samozřejmě i herní adaptace. Dětských her s kreslenými žraloky je na Google Play a App Store hned několik a není to tak dávno, co tento fenomén pronikl i do střílečky PUBG Mobile. Hráči mohli získávat speciální tokeny a za ty si kupovat speciální Baby Shark emote, znělku do menu, skin nebo pánvičku s motivem klipu. 

Největším „bizárem“ ale zůstává oficiální kolekce Baby Shark NFT. Nejdražší token se vydražil za více než 56 tisíc dolarů. S NFT se pojí jednoduchá animace a refrén chytlavé písničky v původním znění.