Apple zveřejnil „2021 Environmental Progress Report,“ jenž shrnuje posuny v udržitelnosti, které společnost za rok 2020 učinila. Mimo ze zprávy vyplývá, že Apple prodejem telefonů bez nabíječek ročně ušetří 861 tisíc tun mědi, zinku a cínu.

Zmenšení balení nových telefonů díky vyřazení nabíječky podle Apple navíc umožnilo transport o 70 % více zařízení na jedné přepravní paletě.

V roce 2020 se snižovaly i emise. Z hodnoty 25,1 milionu tun CO2 v roce 2019 klesly minulý rok na 22,6 milionu tun. Apple pak ještě snížil spotřebu energie o 13,9 milionu kWh.

Přečtěte si také: Apple a Google jednají o AI technologii Gemini pro iPhone

„Jako společnost jsme k udržitelnosti pokročili s větší vervou než kdy dříve, abychom vytvořili silnější a zdravější budoucnost pro naši planetu a její obyvatele, prohlásila na úvod dokumentu Lisa Jackson, viceprezidentka Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy.

Zmínila, že společnost je i s celým svým produkčním řetězcem na cestě dodržet svůj cíl úplné uhlíkové neutrality v roce 2030.

Vyzdvihnula i míru využití recyklovaných materiálů v produktech Apple. MacBook je jimi prý tvořen z 40 %, iPhony pak využívají z 99 % recyklovaný Wolfram.

Ačkoli se z větší části nejedná o nijak šokující informace, tato zpráva nám dává zajímavý pohled na to, jak Apple na životní prostředí myslí.