Včera jsme vás informovali o nepříjemnosti, se kterou se v posledních dnech potýkala řada uživatelů smartphonů Google Pixel. Napříč internetem hlásili, že se jim zničehonic začal telefon znatelně přehřívat a dramaticky se snížila výdrž baterie. Sám Google si už je nějakou dobu chyby vědom a podle jeho vyjádření byla opravena.

Server 9TO5Google obdržel vyjádření od mluvčí společnosti, který potvrdil, že pes byl skutečně zakopán v aplikaci Google, jak se postižení ve svých stížnostech na fórech domnívali.

„Nedávná změna backendu aplikace Google neúmyslně způsobila, že u části zařízení se systémem Android došlo ke zrychlenému vybíjení baterie. Krátce poté, co jsme se o problému dozvěděli, jsme vypustili opravu a uživatelům, kterých se to týká, by se mělo zařízení vrátit do původního stavu. Tato oprava nevyžaduje aktualizaci aplikace.“

Z vyjádření je patrné, že Googlu stačilo zavést aktualizaci na jeho serverech, která pravděpodobně chybu řeší automaticky nebo s pouze minimálním zpožděním u všech uživatelů. Pokud by se musela vydávat zcela nová verze aplikace, na kterou by postižení museli přejít, celý proces by mohl trvat daleko déle.

Více detailů o původním problému včetně svědectví některých uživatelů si můžete přečíst v našem samostatném článku.