Nedávno se objevily rendery jednotlivých modelů z připravované řady iPhonů. Odhalily, že všechny telefony ze série nabídnou Dynamic Island, užší rámečky a samozřejmě i USB-C port, se kterým se už dlouho počítalo převážně kvůli nařízení EU. Nyní se dozvídáme další detaily o tlačítcích, jimiž bude disponovat iPhone 15 Pro.

Na Twitteru podrobnosti sdílel YouTuber Daniel Rotar z kanálu ZONEofTECH. Reagoval jimi právě na snímky vytvořené 3D designérem Ianem Zelbo pro server 9TO5Mac, jež vznikly na základě uniklých CAD souborů odhalujících design.

Údajně máme od iPhonu 15 Pro očekávat pouze jedno samostatné dlouhé tlačítko na ovládání hlasitosti namísto dvojice menších. Daniel totiž zjistil, že každé tlačítko bez ohledu na svou velikost má dva piny, a jelikož CAD soubory ukazovaly pouze jeden pár pinů, nedávalo by smysl, kdyby telefon využíval tlačítka dvě. K podobnému závěru dospěl i Ian Zelbo, autor zmíněných renderů.

Změny bychom se měli dočkat také u oblíbeného Mute Switche neboli přepínače zvonění. Momentálně se ale zdá, že výraz „přepínač“ už bude zcela nepřesný. Jak Daniel uvádí v dalším tweetu, Apple z něj má udělat obyčejné tlačítko.

Pakliže se Apple touto cestou skutečně vydá, mohlo by to vést ke zlepšení odolnosti vůči vodě a prachu. Už delší dobu je jasné, že se Apple snaží vytvořit větší rozdíly mezi dvojicí levnějších modelů a těmi dražšími, nicméně zrovna tlačítka na ovládání hlasitosti asi nejsou tím rozhodujícím faktorem, co by zákazníky dotlačil ke koupi iPhonu 15 Pro nebo Pro Max. Byť je z komentářů pod Danielovým příspěvkem patrné, že řadě lidí by současný přepínač zvonění chyběl.