Bezdrátový ovladač DualSense pro PlayStation 5 se nebude prodávat pouze v bílo černé variantě. Sony představila barvy Midnight Black a Cosmic Red, které půjdou za měsíc na pulty obchodů.

„Midnight Black tvoří dva jemně rozdílné odstíny černé barvy se světle šedým detailem. Tato kombinace reflektuje to, jak vidíme vesmír skrze noční oblohu. Cosmic Red nabízí výrazný černo červený design inspirovaný jedinečnými živými odstíny černé barvy, které se nacházejí ve vesmíru,“ uvedla designérka Isabelle Tomatis z PlayStationu.

Nové ovladače budou k dostání u prodejců po celém světě od června letošního roku. Přesná data uvedení na trh se budou lišit podle regionů. Standardní ovladač DualSense se prodává za 70 dolarů/eur, ale nové barevné varianty budou za 75 dolarů/eur.

V tuzemských obchodech je cena stanovena na 1999 Kč (o 100 Kč více než původní DualSense) a obě varianty mají být k dostání od 18. 6. 2021.

Přečtěte si také: Dostupnost PS5 se má zlepšit. Sony během léta vyrobí více kusů

„Naším cílem je vždy najít design, který naše fanoušky překvapí a zaujme. Tyto barvy jsou výsledkem rozsáhlého výběrového řízení. Chtěli jsme, aby se nové barvy ovladačů vzájemně doplňovaly, stejně jako původní bezdrátový ovladač DuualSense a konzole PlayStation 5, proto jsme barvy navrhli na téma galaxie,“ přidal svůj pohled designér Leo Cardoso.

Designér Satoshi Aoyagi poukázal na barvy a detaily tlačítek ovladače, které byly vyladěny tak, aby odpovídaly novým barvám.

„Jak Midnight Black, tak Cosmic Red se vyznačují jemným modrým odstínem, který vytváří jedinečné odstíny červené a černé. Modrý odstín je přitom i v původních barvách bezdrátového ovladače DualSense, takže všechny tři barvy se navzájem pěkně doplňují. Barvy a detaily tlačítek ovladače byly také přizpůsobeny tak, aby doplňovaly nové barvy. Doufáme, že tyto nové doplňky přinesou našim fanouškům další radost a vzrušení při hraní,“ dodal Aoyagi.

Jak přesně funguje DualSense na PlayStation 5?! Ukážeme vám to nejen na Astro's Playroom