Společnost Logitech dnes představila své zařízení s názvem Logitech G Cloud Gaming Handheld. Jak z názvu vyplývá – jde o handheld neboli přenosnou konzoli, která bude určená pro cloudové hraní. To v praxi znamená, že náročné tituly nepoběží na samotném zařízení, ale budou se pomocí sítě přenášet ze serverů služby třetí strany, jako je například GeForce Now od Nvidie. Tento handheld navíc potěší i mobilní hráče.

První zmínky o zařízení se začaly objevovat na začátku srpna, tehdy nám ale Logitech moc detailů neprozradil. Znali jsme sice zásadní odlišnost od konzolí Steam Deck nebo Nintendo Switch – jednotlivé tituly totiž přímo běží na jejich hardwaru. Další zlom nastal koncem téhož měsíce, kdy leaker Evan Blass sdílel tři obrázky onoho handheldu, díky čemuž jsme věděli, jak vypadá. Konkrétní specifikace však byly doteď tajemstvím.

Logitech G Cloud Gaming Handheld vám nabídne hraní i těch nejnáročnějších titulů na 7palcové obrazovce v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu. Integrovány budou služby Xbox Cloud Gaming a Nvidia GeForce Now. Kromě toho bude možné hrát vzdáleně z konzolí Xbox nebo služby Steam. Pokud jste si také oblíbili mobilní tituly anebo byste chtěli stahovat další aplikace, tak vás potěší přístup k obchodu Google Play. Chybět nemají ani služby jako prohlížeč Chrome nebo YouTube, které vám otevřou dveře k dalším koutům internetu.

Radost udělá i baterie, která má údajně vydržet přes 12 hodin, nebo 463g hmotnost. Pokud budete mít náladu na dlouhé sezení u videoher, tak vás Logitech G Cloud Gaming Handheld pravděpodobně nezklame. Na ovládacích prvcích není v podstatě nic neobvyklého. Každá strana se pyšní jedním joystickem a dále zde najdeme d-pad, tlačítka ABXY, triggery a tlačítka na ramenou. Kromě toho nechybí ani tlačítka pro ovládání systému.

Novinka od Logitechu bude k dostání už od října letošního roku, doporučená cena bude 349,99 dolaru, což je v přepočtu lehce přes 8 700 kč.