Při přechodu ze starého zařízení na nové si většina uživatelů přeje zachovat alespoň část svých dat, třeba fotky, videa nebo dokumenty. Pokud zaměníte svůj starý telefon s Androidem za nový, není asi nic jednoduššího než data odeslat pomocí kabelu USB či bezdrátově. Pokud se ale někdo snažil kopírovat data z iOS do Androidu, nebylo to tak růžové. Čekalo ho totiž zálohování dat na Disk Google a následně jejich ruční obnovení. S novou aplikací od Googlu to bude ale mnohem jednodušší.

Díky aplikaci s názvem Switch to Android budete moci jednoduše přenést všechna svá data z iPhone do telefonu s Androidem. Uživatelské rozhraní je velmi jednoduché a sama aplikace vám poradí, co a jak. Nejprve se svým účtem Google do apky přihlásíte a následně si vyžádá QR kód, jenž se ukáže na telefonu s Androidem. Poté si zvolíte, která data chcete zachovat (fotky, videa, kontakty, kalendář).

Po dokončení kopírování budete upozorněni, abyste vypli službu iMessage a zajistili tak, že zprávy od přátel, kteří mají iPhone, budou skutečně doručeny pomocí SMS a nezmizí v prázdnu iMessage. Finálním krokem je přenos dat ze služby iCloud do Disku/Fotek Google.

Pro přechod z Androidu na iOS existuje aplikace Move to iOS, kterou naopak vytvořila společnost Apple. Jejím cílem je taktéž usnadnit uživatelům přechod na nové zařízení a funguje na podobném principu.