Konečně se dočkáváme. Společnost Motorola oficiálně potvrdila, že její nadcházející skládací telefon, který bude pravděpodobně označen jako Razr 40 Ultra, dorazí již 1. června. Zmínka o tomto datu vydání se poprvé objevila už koncem února a stál za ní známý leaker Evan Blass. Později však termín potvrdily i další zdroje.

Motorola v upoutávce zveřejněné přes sociální síť Twitter láká na akci pojmenovanou „Flip the script“. V teaseru se na chvíli zjevilo i véčko jako takové, a to hned dvakrát. Pohled se nám na něj sice naskytl pouze z boku, ale to zas tolik nevadí, jelikož design zadní strany, kde najdeme rozměrnou zadní obrazovku, byl již dříve samotným výrobcem potvrzen.

Dvojice skládacích telefonů v upoutávce složila logo Motoroly, nicméně toto nemusí být jediným důvodem pro zobrazení dvou smartphonů namísto jednoho. Už dlouho se ví, že letos Motorola představí véčka hned dvě, a tudíž je dost pravděpodobné, že je společnost oznámí ve stejný den.

Motorola Razr 40 Ultra má nabídnout čipset Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaci s až 12GB operační pamětí a nanejvýš 512GB úložištěm. Primární displej má pracovat s rozlišením 2640x1080 pixelů a zřejmě i 120Hz obnovovací frekvencí, zatímco ten sekundární se pochlubí rozlišením 1056x1066 pixelů. V externí obrazovce má být umístěn 12MPx hlavní fotoaparát v doprovodu 13Mpx ultra širokoúhlé kamery. Počítat také lze s 3 640mAh baterií. Bližší detaily jsme samostatně rozebírali zde.

Levnější Motorola Razr 40 dostane menší externí displej, kvůli němuž bude připomínat konkurenční Samsung Galaxy Z Flip 4. Informace o specifikacích zatím k dispozici nemáme, ale zato si můžete prohlédnout plno uniklých oficiálních snímků, a to v tomto článku.