Samsung má tendenci odhalovat nové skládací smartphony na akci Galaxy Unpacked, která probíhá v srpnu. Jak se ale dříve spekulovalo, tento rok tomu bude jinak a očekávaných modelů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5 se máme dočkat už koncem července. To nyní potvrdila i sama společnost Samsung ve zprávě zaslané novinářům, jak informoval server GSM Arena.

Galaxy Unpacked se tentokrát bude konat v areálu COEX, nacházejícím se v jihokorejském Soulu. „Toto jedinečné místo nabízí světu příležitost poznat podmanivou směs minulosti, přítomnosti a budoucnosti, která Soul charakterizuje,“ uvedl Samsung. Soul jako takový byl údajně zvolen zejména kvůli své dynamické kultuře a inovacím, navíc „odráží silnou důvěru společnosti Samsung v kategorii skládacích zařízení“.

Jihokorejský technologický velikán bohužel přímo nepotvrdil datum konání akce, a tak si na oficiální potvrzení budeme muset ještě počkat. Dříve ale vyplavalo na povrch tvrzení, že Galaxy Unpacked nejspíš proběhne 26. července.

Asi nejočekávanějším zařízením z celé prezentace bude zmíněný Galaxy Z Flip 5. Ten má dostat výraznou zadní obrazovku, jež dosáhne daleko větších rozměrů než ta, jež byla přítomná u loňského modelu. Od Samsungu se čeká, že sekundární displej vybaví širokou škálou funkcí, aby mohl konkurovat Motorole, která nedávno nastavila laťku opravdu vysoko. Počítat dále lze s výkonným čipem Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy.

Galaxy Z Fold 5 už tolik inovací přinést bohužel nemá, nicméně i přesto se bude jednat o zařízení maximálně vhodné pro ty, kteří se chtějí spolehnout na perfektní výkon a možnost zvětšit si displej dle potřeby.