Zatímco standardní model iPhonu 14 a iPhone 14 Plus moc fanoušky Applu nezaujaly, dvěma lepším modelům se poměrně daří. Poptávka po nich je údajně tak velká, že na ni americký gigant nedokáže adekvátně reagovat a nestíhá telefony vyrábět.

Zákazníky zaujaly nové modely Pro a Pro Max mnohem více, než Apple očekával. Ačkoliv Tim Cook, generální ředitel společnosti, tvrdí, že se usilovně pracuje na uspokojení poptávky, očekává se, že dodávky budou ještě nějakou dobu omezené.

Apple má v současné době problém s dodávkami součástek potřebných k výrobě telefonů. Někteří kupující tak musí čekat i v řádu týdnů, než k nim jejich iPhone 14 Pro či iPhone 14 Pro Max dorazí. Kdybych si včera koupil iPhone 14 Pro z oficiálního e-shopu, dorazil by mi do Prahy či Olomouce někdy mezi 24. listopadem a 1. prosincem. iPhone 14 nebo iPhone 14 Plus už bych ale doma měl 2. listopadu.

iPhony Pro a Pro Max se chlubí spoustou prvků, které nemají uživatelé levnějších dvou modelů k dispozici. Konkrétně jde o výkonnější čip A16, funkci Dynamic Island nebo lepší displej a fotoaparáty. Podle známého analytika Ming-Chi Kua je zároveň chybou absence iPhonu 14 mini, jelikož model Plus si srdce ani peněženku tolika lidí nezískal.