Před pár dny se mohli fanoušci Applu zase radovat, protože unikly vysoce kvalitní rendery iPhonu 15 Pro, který nabídne tenčí rámečky, titanovou konstrukci se zaoblenějšími rohy a USB-C port. Model Pro Max, o kterém nyní padla řeč v podivném příspěvku na čínské sociální síti Weibo, se od něj bude lišit jen nepatrně.

iPhone 15 Pro Max, popřípadě iPhone 15 Ultra, bude letos vlajkovým produktem Applu pro běžné spotřebitele (pokud tedy pomineme AR/VR brýle, které budou určeny hlavně profesionálům) a již dlouhou dobu se počítá s nárůstem ceny. Podle autora ne zrovna důvěryhodně vypadajícího příspěvku na platformě Weibo bude dostupný i v 2TB konfiguraci, a to s naprosto absurdní cenovkou.

Jestliže vám přijde 53 490 Kč jako šíleně vysoká cena za smartphone s 1TB úložištěm (ano, přesně tolik stojí loňský iPhone 14 Pro Max), pak si netroufnu odhadovat, co řeknete na údajnou částku, se kterou půjde v Číně do prodeje 2TB varianta. Autor tvrzení totiž hovořil o ceně 20 000 jüanů, což by představovalo 53% nárůst oproti tomu, za kolik je přes čínský e-shop JD.com dostupný iPhone 14 Pro Max.

Jinými slovy, pokud by tedy byla informace náhodou pravdivá, za iPhone 15 Pro Max bychom v nejlepší konfiguraci mohli klidně dát bezmála 82 tisíc korun.

Prozatím je na podobné diskuze o ceně ještě docela brzy, a navíc je autor příspěvku poměrně neznámý, tudíž bude lepší vzít jeho informace s nadsázkou. Když si ale vzpomenu na slova Tima Cooka, který de facto prohlásil, že by si lidé byli ochotni za iPhony zaplatit ještě víc a zvýšení ceny by nepředstavovalo žádný problém, vzbuzuje to ve mně smíšené pocity...

Co myslíte vy? Je takto drahá varianta iPhonu 15 Pro Max reálná, nebo se podle vás jedná o pozdní apríl či hloupou snahu o pozornost?