Už delší dobu jsme neměli k dispozici pořádnou dávku materiálu o chystané vlajkové lodi společnosti Motorola. Nyní o sobě dává Edge 40 Pro znovu vědět, byť asi ne úplně dobrovolně. Tento telefon se totiž objevil na několika uniklých renderech.

Se snímky přichází renomovaný leaker Evan Blass, jenž mimochodem nedávno sdílel fotografie i jiného smartphonu z dílny Motoroly. Šlo o skládací Motorolu Razr 2023, o níž jsme více psali zde. Co se ale týče designu Edge 40 Pro, opět se potvrzuje, že můžeme počítat s tím stejným, co již bylo k vidění u prosincového Moto X40, který zůstal čínskou exkluzivitou.

Opět se tedy dočkáme kamerového modulu se třemi fotoaparáty a baterkou/bleskem. Co se tak aktuálně ví, jejich parametry by se měnit neměly, a tak lze počítat s 50Mpx hlavním fotoaparátem, 50Mpx ultra širokoúhlou kamerou a 12Mpx teleobjektivem. Jedna z fotografií taktéž prozradila, že Edge 40 Pro opět nabídne určitý stupeň voděodolnosti – pravděpodobně se bude znovu jednat o IP68.

Co se dalších specifikací týče, Motorola by měla telefon vybavit čipem Snapdragon 8 Gen 2, 4 600mAh baterií s podporou 125W nabíjení kabelem a 15W bezdrátově, 6,67palcovým OLED displejem se 165Hz frekvencí a operačním systémem Android 13.

Uvedení jsme se během MWC 2023 nakonec nedočkali, přestože se to dříve očekávalo. Zatímco datum vydání tedy zůstává neznámé, informace o ceně máme již delší dobu. Server Appuals dříve hovořil o ceně 850 eur, což je asi 20 000 korun v přepočtu. Pokud by to byla pravda, mohla by se Motorola Edge 40 Pro stát jednou z nejlevnějších vlajkových lodí s čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 dostupných v Evropě. Velice příjemnou cenovku ostatně nesla i jako Moto X40 při vydání v Číně.

Evan Blass zveřejnil i propagační video, které si můžete přehrát ve videu níže.