Nový headset pro virtuální realitu od Sony pro PlayStation 5 možná vyjde dříve, než si většina z nás myslí. Agentura Bloomberg uvádí, že by nová generace headsetu měla vyjít koncem příštího roku. Tedy v období mezi začátkem října a Vánocemi 2022.

Zpráva Bloombergu se zabývá především technologií LCD od společnosti Japan Display Inc, pro níž velkou konkurenci představuje Samsung. Právě ten by měl vyvinout OLED displej pro novou generaci PlayStationu VR. Alespoň takto vše očekávají lidí obeznámeni se situací.

Sony prodala více než 5 milionů kusů PS VR, a i díky příznivé ceně se zařízení dokázalo rychle rozšiřovat mezi početnou základnu majitelů konzole PlayStation 4. Pokud má Bloomberg pravdu, tak PS VR 2 dorazí v době, kdy PlayStation 5 bude slavit druhý rok. Původní PS VR dorazilo na trh zhruba tři roky po uvedení PS4. Nyní to má Sony ale lehčí, pro PS VR existuje řada zajímavých her, které jistě poběží na PS VR 2 prostřednictvím zpětné kompatibility.

Přečtěte si také: Ovladače virtuální reality nové generace od PlayStationu

CO VÍME O PLAYSTATION VR 2?

Stejně jako u předchůdce by se headset PlayStation VR 2 měl pohybovat někde mezi levným a špičkovým zařízením pro virtuální realitu. Neočekává se, že by se PS VR 2 překročil hranici 400 eur. První uniklé informace tvrdí, že headset nabídne 4K rozlišení, sledování očí a speciální technologie vykreslování.

Ovladač byl u PlayStation VR velkým nedostatkem. Sony použila staré Move ovladače z éry PS3. Tentokrát ale vyvinula speciální ovladače, které využijí technologii adaptivních spouští z DualSense pro PS5. Více jsme o ovladačích pro novou generaci PS VR psali zde.

Zajímavost na závěr. Pro PlayStation VR 2 vzniká první hra. Multiplayerová střílečka Pavlov Shack od studia Vankrupt Games bude něco mezi Counter-Strike a Among Us.

Podívejte se na nové video, které láká na hry pro PlayStation VR:

Přečtěte si také: První podrobnosti o nové generaci virtuální reality na PlayStation 5