Nedávno se objevilo tvrzení o tom, že Google letos vydá novou generaci chytrých hodinek Pixel Watch. Ta první dopadla poměrně dobře – nejenže byla hodně diskutovaná, ale ve finále se jedná o docela slušný produkt – nicméně má své mouchy. Některé z nich by údajně měly vyřešit právě Pixel Watch 2, kterých bychom se mohli dočkat letos na podzim.

S informacemi opět přichází server 9TO5Google, jemuž se je povedlo získat od svých zdrojů. Vypadá to, že kalifornský softwarový gigant se měl zaměřit zejména na to, co potenciál prvních Pixel Watch brzdilo nejvíc. Po designové stránce jde o parádní kousek, avšak problém trochu činí starý čipset nebo neskutečně slabá baterie, kterou je nutné nabíjet doslova každý den.

9TO5Google hlásí, že Pixel Watch 2 přejdou v oblasti SoC od Samsungu ke konkurenčnímu Qualcommu, jelikož využijí čip Snapdragon W5+ Gen 1. Ten byl představen loni v červnu a vyráběn je moderním 4nm procesem, což mu zajišťuje jak lepší hrubý výkon, tak i vyladěnější efektivitu ve srovnání s původním Exynosem 9110. Čipset je vybaven čtveřicí jader Cortex-A53 (Exynos 9110 měl pouze dvě), jež dosahují až 1,7GHz frekvence, a grafickým jádrem Adreno 702 s 1GHz taktem.

Zdroje měly také zmínit zlepšení baterie, a to dokonce výrazné. Baterie jako taková údajně nebude o moc větší, ale optimalizace dovolí, aby uživatelé hodinky využívali až jeden den se zapnutou funkcí always-on. Současné Pixel Watch dokáží pracovat stejně dlouhou dobu, ale bez této vychytávky. Nová generace by tak teoreticky bez always-on mohla vydržet i dva dny.

Součástí výbavy mají být podobné zdravotní senzory jako u Fitbit Sense 2, jejichž největší chloubou je asi snímač kontinuální elektrodermální aktivity (cEDA), který slouží pro celodenní monitorování stresu, nebo dokonce měření teploty pokožky.