Na úterý jsme si pro vás připravili technologické Stručně. Dozvíte se o výpadku služeb Microsoftu, konci aplikace Google Wifi nebo o problémech Android Auto na vlajkové lodi OnePlus.

GOOGLE ASI VYTVOŘÍ VLASTNÍ PROCESORY PRO PIXEL 6

Společnost Google pracuje na vlastním procesoru, kterým by osadila svou vlajkovou loď Pixel 6. Mělo by se jednat o vyšší střední třídu; výkonnostně má konkurovat sedmičkové řadě procesorů Qualcomm, budou ale podobnější řadě Exynos od Samsungu.

Není to poprvé, co se Google o vlastní čip pokouší. Už Pixel 2 dostal díky spolupráci s Intelem v roce 2017 čip přímo od Googlu.

Použití vlastního čipu by umožnilo výrobci série Pixel trošku ušetřit a využít výhod vlastní architektury třeba fotoaparátem.

ONEPLUS V USA ODKLÁDÁ ZAČÁTEK PRODEJŮ ZÁKLADNÍHO MODELU PRO

OnePlus představil nový line-up svých telefonů 23. 2. Předvedl dva telefony: OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro - každý se dvěma modely lišícími se operační pamětí a velikostí uložiště. Základní a levnější model OnePlus 9 Pro ale není k dostání.

Ani v rámci předprodeje, ani když se začaly telefony prodávat se v USA v listu dostupných variant neobjevila verze s osmi gigabajty RAM a 128 gigabajty uložiště. Ta je o sto dolarů levnější, než dostupná tisícidolarová verze s 12 GB RAM a 256 GB uložiště.

Na zmíněnou variantu OnePlus nezanevřel, ale datum, kdy bude Američanům dostupná ke koupi, stále neznáme.

Přečtěte si také: Na internetu kolují zvěsti o Google Pixel 9: Co očekávat?

MICROSOFT MĚL V USA VÝPADEK

Velká část služeb Microsoftu utrpěla na prvního dubna/apríla v USA úplný výpadek. Teams, Office 365 nebo Bing na nějakou dobu vůbec nefungovaly. Výpadek souvisel s problémy s Cloudfare DNS.

ANDROID AUTO NEFUNGUJE NA NOVÝCH VLAJKOVÝCH LODÍCH

Vlastníci nové vlajkové lodi OnePlus Pro naráží na první problémy. Nejsou schopni spustit aplikaci Android Auto, která zrcadlí mobil na palubní displej automobilu

Nestalo se tak poprvé, aplikace má u nových mobilů problémy relativně často. Opravu tak můžeme čekat brzy.

GOOGLE SKONČÍ PODPORU APLIKACE GOOGLE WIFI

Google Wifi brzy na naše androidové telefony nenainstalujeme, aplikaci podpora skončí 25. května/máje. Uživatelé aplikace se ale o funkce nemusí bát, ty totiž migrují do Google Home, která s sebou nese třeba ovládání chytré domácnosti.

„Chceme usnadnit správu všech vašich zařízení tak, že budou na jednom místě. Proto jsme přesunuli funkce Wi-Fi do aplikace Google Home,“ prohlásil o změnách tiskový mluvčí.

Přečtěte si také: Google aktualizuje starší Pixel Watch o nové funkce pro monitorování zdraví a navigaci