Společnost PICO, kterou loni odkoupila čínská společnost ByteDance, provozovatel TikToku, představila novou soupravu pro virtuální realitu. Nese název PICO 4 a svým uživatelům poskytne dvě 2,56palcové LCD obrazovky s podporou 4K+ binokulárního rozlišení, zorné pole je potom 105°. Maximální obnovovací frekvence 90 Hz by měla zajistit pěknou plynulost obsahu.

Zařízení využívá operačního systému PICO OS 5.0, který nabízí širokou škálu aplikací a vychytávek. Souprava není určená jen pro hráče, vyhrají si s ní i sportovci. Speciální sportovní centrum dokáže monitorovat třeba spálené kalorie při hraní nejrůznějších her. Tím, že se bavíte, můžete současně trénovat box, stolní tenis nebo další sporty. Vaše pohyby sleduje nejen headset, ale i dva ovladače HyperSense. Později budou k dostání i malé bílé krabičky, které si páskem upevníte na nohy a budou rovněž zaznamenávat vaši aktivitu.

Spoustu herních titulů lze najít v obchodě PICO VR Store. Exkluzivně mezi ně bude patřit i Just Dance, a to od roku 2023. Bude to vůbec poprvé, co se tato oblíbená taneční hra ocitne na VR zařízení. K dispozic také je například simulátor rybaření Real VR Fishing nebo temná desková hra Demeo.

Zajímavě zní i služba PICO Video, která umožňuje sledování koncertů, interaktivních filmů, divadelních her, sportovních utkání nebo dynamických komiksů v prostředí virtuální reality. Zážitek přitom zlepšují i reproduktory s podporou prostorového audia. Součástí výbavy headsetu samotného je i 16Mpx přední kamera pro zobrazení okolního prostředí.

PICO 4 disponuje osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon XR 2, jehož maximální frekvence se může vyšplhat na 2,84 GHz. Pochlubit se může operační pamětí o 8GB kapacitě, velikost interního úložiště se pak liší cenou. Za 128 GB místa zaplatíte 429 eur (10 500 Kč v přepočtu) a 256 GB místa vás vyjde na 499 eur (12 300 Kč v přepočtu).