O tom, že čínské Oppo pracuje na vývoji mobilního telefonu s ohebnými displejem, se už dávno ví. Dokonce jsme mohli vidět funkční prototyp. Pete Lau, spoluzakladatel firmy Oppo a šéf produktového týmu, prozradil, že během čtyřletého vývoje mobilu Oppo Find N vzniklo takových prototypů celkem šest. 

Přístroj, který vidíte na videu, ovšem představuje finální produkt. Oppo Find N bude oficiálně představen 15. prosince, kdy firma pořádá tzv. Inno Day. Zatím tedy bohužel neznáme technické parametry, ani cenu přístroje. Dost se toho ale dá vyčíst ze samotného teaseru a z náznaků na blogu.

Oppo Find N svým designem připomíná Samsung Z Fold. To znamená, že má dva displeje. Jeden velký, který se rozevírá jako kniha, a jeden menší pro rychlý přístup k běžným funkcím mobilu. Všimněte si, že menší, tedy externí displej svým poměrem stran odpovídá klasickým mobilům. To se nedá říct o obdobném zařízení značky Samsung, kde je menší displej nezvykle podlouhlý. V blogu na stránkách Oppo se objevuje věta, která se dá číst i jako rýpnutí do Samsungu: „U skládacího smartphonu je důležité, aby se odkrytý i vnitřní displeje daly snadno ovládat.“ 

Došlo i na příslovečnou achilovku ohebných telefonů, kterou představuje mnohdy viditelný záhyb uprostřed displeje. Slabinou bývá také křehkost. Stačí, aby vám takový telefon nešikovně spadl na zem, a za opravu dáte desetitisíce. Společnost Oppo tvrdí, že jí tyto konstrukční nedostatky podařilo eliminovat díky nové konstrukci displeje a pantu. Co je na tom pravdy, to se dozvíme možná už za pár dní.