V polovině února k nám do Evropy dorazil zajímavý skládací telefon Oppo Find N2 Flip. U nás se sice bohužel neprodává, zato jej však lze pořídit u sousedů na Slovensku. Jeho hlavním lákadlem je velká zadní obrazovka umístěná vedle dvojice fotoaparátů, na níž si můžete nejen zkontrolovat čas. Funguje například i jako asistent při focení selfíček. Už za měsíc bude navíc mít další super využití.

Pro sekundární displej jsou zatím přizpůsobené jen některé widgety, nicméně výrobce slíbil, že další postupně bude dodávat. Již během londýnské akce, kde byl smartphone globálně uveden, ukazovalo Oppo widget streamovací platformy Spotify, přes který by bylo možné ovládat momentálně poslouchanou hudbu. Vypadal navíc i pěkně designově, zobrazoval nejen tlačítka a název skladby, nýbrž i obal alba.

Spotify widget dodnes není dostupný, už v následujícím měsíci by se to ale mělo změnit. Serveru 9TO5oogle totiž samotný výrobce potvrdil, že dorazí 15. dubna.

Kromě této novinky pro vás ale máme ještě jednu zprávu. V Číně byla vydána nová varianta Oppo Find N2 pro ještě náročnější uživatele, která zájemcům přináší 16 GB operační paměti a 512GB úložiště. Dosud byly na tamním trhu prodávány konfigurace dvě – 8/256 GB a 12/256 GB. Novinka tak uspokojí všechny, co potřebují více místa pro svá osobní data a zároveň se dožadují plynulejšího multitaskingu s náročnějšími aplikacemi.

V současné době je ale otázka, zda se Oppo rozhodne některé z čínských modelů vyslat i do dalších koutů světa. Globálně je v současné době dostupná jen jediná varianta, a to 8/256 GB, kterou lze na Slovensku pořídit za cenu kolem 1 090 eur, což je v přepočtu kolem 25 600 Kč.

Oppo Find N2 Flip kromě slušného zadního displeje láká i na svou konstrukci pantu, od níž výrobce slibuje, že po čase nenechá žádné stopy na displeji, což bývá častým problémem skládacích mobilů. Hlavní obrazovka je 6,8 palce velká a chlubí se 120Hz obnovovací frekvencí spolu se 1 600nitovou maximální svítivostí. Pod kapotou smartphone schovává čipset MediaTek Dimensity 9000+ a 4 300mAh baterii.