Trh se skládacími smartphony se postupně stává daleko zajímavějším. Už dlouho na něm totiž nepůsobí pouze Xiaomi či jihokorejský gigant Samsung (byť je stále nejpopulárnějším výrobcem), ale postupně se přidávají i další společnosti, například Motorola, Oppo, Vivo, nebo dokonce Google. K těmto jménům je možné zařadit o OnePlus, které o své skládačce hovořilo během MWC 2023.

Firma na tomto veletrhu sice nepředstavila žádný koncept, avšak jednoznačně o segment skládacích smartphonů vyjádřila zájem. Mimo jiné také potvrdila, že první zařízení tohoto typu vyjde v druhé polovině letošního roku, nicméně žádné podrobnější informace o datu vydání neodhalila. Novými detaily teď přispívá leaker Max Jambor.

Jambor ve svém twitterovém příspěvku sice nezmínil žádný konkrétní termín, ale poměrně sebevědomě ohlásil, že první skládací smartphone od OnePlus dorazí již v srpnu. Uvidíme tedy, zda se mu povede na sebe strhnout pozornost poté, co dříve před ním vyjdou očekávané kousky jako Google Pixel Fold, Galaxy Z Flip 5 a Z Fold 5 nebo Motorola Razr 40 Ultra.

Mnoho informací o tom, co skládačka z dílny OnePlus nabídne, bohužel nemáme, avšak vzhledem k dřívějšímu prohlášení prezidenta a provozního ředitele firmy Kindera Liu máme počítat s rychlostí a plynulostí, špičkovým mechanickým provedením a propracovaným designem. „Chceme uvést na trh zařízení, jehož cílem bude vrcholný zážitek na současném trhu se skládacími smartphony,“ uvedl Liu.