Kolem smartphonu OnePlus 11, který globálně debutoval začátkem letošního roku, bylo před jeho uvedením opravdu hodně diskuzí. Smartphone lákal na elegantní design, výkonný procesor nebo fotoaparáty vyvinuté v kooperaci se švédskou firmou Hassellblad. Výrobci také opravil reputaci díky své zlepšené odolnosti. Nyní už se začínají objevovat první detaily o jeho nástupci a vypadá to, že se dočkáme zejména inovací v oblasti kamer.

Podle známého leakera Yogeshe Brara, jenž nejnovější podrobnosti odhaluje v twitterovém příspěvku, dostane OnePlus 12 stejně jako předchůdce 50Mpx hlavní snímač a tentokrát jej doprovodí ultra širokoúhlá kamera o 50Mpx rozlišení, a dokonce i 64Mpx teleobjektiv. Právě u posledního zmíněného snímače se máme dočkat největšího posunu, jelikož nejenže nabízí dvojnásobný počet megapixelů, ale ještě k tomu má být periskopický.

Co se týče další hardwarové výbavy, OnePlus 12 má obdržet nadcházející vlajkový čip Snapdragon 8 Gen 3. Kromě něj se ale moc dalších novinek patrně nedočkáme – počítat údajně máme s 5 000mAh baterií, již bude možné nabíjet 100W výkonem, a 6,7palcovým OLED displejem s rozlišením QuadHD a 120Hz frekvencí.

OnePlus 12 má v Číně vyjít letos v prosinci, a jelikož do této doby zbývá ještě hromada času, je možné, že se některé parametry ve finále změní. Sám Yogesh Brar uvádí, že jde o specifikace inženýrského vzorku. Stejně tak nás může OnePlus překvapit inovacemi v softwaru nebo třeba odolnosti. Zkrátka se budeme muset nechat překvapit.