OnePlus 10 Pro je po všech stránkách zajímavý přístroj. Chlubí se velkým AMOLED displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz, foťákem od Hasselbladu s unikátní technologií pro kalibraci barev, vysokokapacitní baterií (5000 mAh) s podporou 80W rychlonabíjení a výkonným hardwarem, ať už jde o špičkový Snapdragon 8 Gen 1 nebo 12 GB RAM.

Příslovečnou Achillovou patou mobilu je ale špatná konstrukce, která, ačkoliv je z kovu, absolutně propadla v testu odolnosti. Youtuber Zach Nelson z kanálu Jerry Rig Everything podrobil novinku od OnePlus tradičnímu testu, ve kterém mučí mobily, aby otestoval jejich odolnost proti poškrábání, ale i ohybu. V testu za pomocí Mohsovy stupnice tvrdosti dopadl telefon ještě dobře. Na displeji se začaly objevovat škrábance až na šestém stupni z celkových deseti. Zadní strana mobilu s matnou texturou obstála dokonce na výbornou a z kovových boků se youtuberovi podařilo seškrábat barvu.

Překvapil slot na SIM karty, který je dobře utěsněný proti vodě, ačkoliv mobil nemá žádnou certifikaci vodotěsnosti nebo voděodolnosti.

Displej vydržel doslovný test ohněm 40 sekund, ale to je celkem standard. Nestandardní je naopak výsledek testu ohybem. Mobil nejenže se v rukách youtubera ohnul, dokonce se mu jej podařilo rozlomit vejpůl. Po krátkém prohlédnutí bylo jasné, proč test dopadl, tak jak dopadl. Obrovská baterie zabírá většinu místa uvnitř mobilu a kovový rám je velice tenký. Navíc je v jedné oblasti ztenčen kvůli tlačítku pro ovládání hlasitosti a anténě – a právě tento strukturální nedostatek zapříčinil to, že se mobil zlomil jak nic. V testu ohybem neuspělo v minulosti více mobilů, ale jen pár se vyloženě přelomilo. 

Případní majitelé OnePlus 10 Pro by si měli k mobilu dokoupit také kvalitní kryt, a hlavně mobil neukládat do zadní kapsy. Mohlo by se stát, že jej zapomenou vyndat, než si sednou, a z velkého telefonu budou dva malé.