OnePlus 10 Pro se stal vlajkovou lodí OnePlus alespoň pro začátek roku 2022, dostupný byl zprvu ale pouze na čínském trhu a nedařilo se mu v testech odolnosti. Už po spuštění se šuškalo, že telefon nejspíš ve finále bude globálně vydán; a to se právě teď stalo.

Velmi zajímavé je, že si globální verze ponechá zákazníkům již známý systém OxygenOS. Čínská verze totiž běží na ColorOS, který výrobce sdílí s mateřským Oppo a který si zažil nemalou porci kritiky od fanoušků značky.

I tak ale není setrvání u OxygenOS zcela výhrou, jeho verze s číslem dvanáct totiž zažila nespočet bugů, které mohly potenciální zákazníky odradit. Pokud tak bude firma s OxygenOS pokračovat, bude tyto zákazníky muset vyhrát zpět. Setrvání jinak není zdaleka jasné, OnePlus totiž řeklo, že jak jejich, tak společný systém sdílí lehkou kódovou základnu.

Oppo teď navíc představilo nový nabíjecí standard SuperVOOC se sílou 150 W. To je takřka dvojnásobek z 80W rychlonabíjení z OnePlus 10 Pro. Nabít 4 500mAh baterii by tak zabralo jen patnáct minut, ale už pětiminutové napíchnutí na nabíječku by ji dostalo na 50 %.

Xiaomi či Vivo mezitím dosahují „jen“ na 17 a 20minutové nabíjení. A to jsme ještě nezmínili, že systém Oppo myslí na baterii a až zdvojnásobuje její životnost.

Pokud se vám zvuk těchto vylepšení líbí, jedním z prvních telefonů vybavených touto technologií by mohla být nová vlajková loď OnePlus z druhého kvartálu roku 2022.