Poprvé jsme o YouTube Go mohli slyšet v roce 2016. Aplikace slouží jako odlehčená verze YouTube aplikace pro slabší mobilní zařízení. Teď končí.

Platforma zprávu oznámila na svém komunitní fóru a všem uživatelům radí, kteří ještě tak neučinili, aby si nainstalovali na svůj mobilní telefon či tablet hlavní aplikaci, anebo, aby si pouštěli videa z internetového prohlížeče.

Již od spuštění YouTube Go nebylo možné přidávat komentáře a ani videa samotná. Navíc do rozhraní nebyl implementován tmavý režim. Kvůli absenci těchto základních funkcí se s touto aplikací loučíme. 

Oznámení také potvrdilo, že hlavní aplikace dostane aktualizace ve formě optimalizace. YouTube také tvrdí, že jeho aplikace nebude zátěží v konektivitě a využívání dat. V aplikaci se totiž objeví dodatečný nástroj pro snížení využití dat.

Zrušení aplikace se pravděpodobně také týká změny trhu se smartphony. Tyto malé počítače dnes vychází z výroben s více paměti RAM a lepšími procesory s menší zátěží na baterii než dříve. Proto není potřeba provozovat aplikaci pro slabší zařízení, které se dnes v tak hojném počtu nevyrábí.