Včera jsme vás informovali o uniklých renderech nové generace skládacího smartphonu od Samsungu využívajícího „knižní“ mechnismus, Galaxy Z Fold 5, nicméně těsně poté odhalil známý leaker a designér Steve Hemmerstoffer ve spolupráci se serverem MediaPeanut také rendery očekávaného véčka Galaxy Z Flip 5. Lákat bude především na 3,4palcový externí displej.

Galaxy Z Flip 5 se tedy přidá k dalším kouskům, jako je například Oppo Find N2 Flip nebo dosud nevydaná Motorola Razr 40 Ultra, které se pokouší o co největší zužitkování volného prostoru na té polovině zad, kde se nachází i fotoaparáty. Uživatelům může zadní displej sloužit jako pomocník při pořizování selfíček nebo prostředek pro snazší čtení oznámení.

Budeme také doufat, že si pro nás Samsung nachystá nějaké speciální widgety, například pro ovládání hudby nebo dalších aplikací, aby nebyl externí displej nudný. Nehledě na tyto drobnosti však bude změna rozhodně příjemná, a to hlavně proto, že tak malá sekundární obrazovka, jakou najdeme u současného Galaxy Z Flip 4, prakticky postrádá smysl.

Přední strana telefonu pak bude osazená 6,7palcovým hlavním displejem, od něhož se momentálně očekává, že využije LTPO OLED panel se 120Hz obnovovací frekvencí. Detaily o rozlišení však zůstávají neprozrazeny. O telefonu dále víme, že bude v rozloženém stavu měřit 165 x 71,8 x 6,7 mm a pod jeho kapotou pravděpodobně najdeme čipset Snapdragon 8 Gen 2 (zřejmě půjde o exkluzivní variantu pro Samsung telefony).

Samsung Galaxy Z Flip 5 a Samsung Galaxy Z Fold 5 budou možná představeny ještě dřív než klasicky v srpnu. V praxi to znamená, že se buď posune celá akce Galaxy Unpacked, anebo vyjdou mimo ni.