Ještě v únoru jsme vás informovali o tom, že Realme hodlá integrovat vychytávku podobnou Dynamic Islandu od Applu do jednoho z nadcházejících smartphonů. Je jím Realme C55, o němž společnost skrze oficiální stránky pro Indonésii nyní odhalila další detaily. Vyjde už brzy.

Soudě podle specifikací bude Realme C55 smartphone střední třídy. Disponovat má 6,72palcovým displejem o rozlišení FullHD+, obnovovací frekvence je pak 90Hz. Co se týče svítivosti, ani tam se zdaleka nepřiblíží dnešním vlajkovým lodím, má totiž být nanejvýš 680nitová. V průstřelu se pak bude nacházet 8Mpx selfie kamera. Ta bude fungovat i jako součást „Dynamic Islandu“ – kolem ní se vytvoří pilulka zvaná Mini Capsule, jež uživatele upozorní na různé události.

Detaily máme také o fotoaparátech umístěných na zadní straně. Jejich rozložení může vizuálně trochu evokovat některé z předešlých telefonu, třeba Realme 10 Pro. Rozdíly tam ale přece jen jsou – C55 kamery zvýrazňuje úpravou materiálu, jenž kolem nich působí hladčeji, a navíc vypadá jinak i baterka/blesk.

Hlavní snímač připravovaného telefonu je 64Mpx a pochlubí se podporou umělé inteligence. Ten sekundární bude nejspíš ultra širokoúhlý, ale vícero detailů o něm nemáme.

Pod kapotou najdeme čipset MediaTek Helio G88 s nanejvýš 2GHz frekvencí. Co se týče jeho výkonu, při běžném používání vás nijak brzdit nebude, avšak nečekejte bůhvíjak dobré výkony při hraní náročnějších her. Uvnitř telefonu se nachází také 5 000mAh baterie s podporou 33W nabíjení.

Telefon se dostane na trh už 7. března, o jeho dostupnosti v ČR prozatím informace nemáme. Zájemci v zahraničí jej budou moci pořídit v barvách Rainy Night a Sunshower, přičemž na výběr budou mít z konfigurací 6/128 GB a 8/256 GB.