Již letos v červenci představí společnost Nothing svůj druhý smartphone, který pravděpodobně půjde ve stopách svého předchůdce v oblasti netradičního designu. Firma se ale tentokrát hodlá ještě více přiblížit současným vlajkovým lodím, a tak smartphone osadí výkonným čipsetem Snapdragon 8+ Gen 1. Nyní odhaluje další detaily, tak se na ně pojďme podívat.

V sérii příspěvků na Twitteru se firma nejprve chlubí tím, že se jí povedlo snížit uhlíkovou stopu o více než 5 kg, ale i přesto se jí povedlo do vnitřku telefonu vměstnat větší baterii. Posléze odhalila, že úhlopříčka displeje Nothing Phone (2) bude o 0,15 palce větší než u předchůdce, a tudíž bude celkově měřit 6,7 palce. Spekuluje se o tom, že opět dostane rozlišení FullHD+.

Nothing rovněž uvádí, že pro výrobu smartphonu využívá více než trojnásobek recyklovaných materiálů než vloni u Phone (1). Rám telefonu pak sází zejména na hliník. Ekologii také přispívá balení s kompletní absencí plastů nebo výrobní procesy, které jsou poháněné pouze energií z obnovitelných zdrojů.

Většinu uživatelů ale bude pravděpodobně zajímat tříletá podpora pro aktualizace Androidu a čtyři roky dodávek bezpečnostních záplat, což z Phone (2) udělá ideálního společníka i pro budoucnost.

Podle dřívějších spekulací má Nothing Phone (2) obdržet 50Mpx fotoaparát s podporou OIS (optické stabilizace obrazu) nebo 12GB operační paměti a 256GB úložištěm v nejlepší konfiguraci.