Nedávno jsme se dozvěděli specifikace herního telefonu ROG Phone 6 od společnosti ASUS, objevil se totiž na stránkách TENAA spolu s certifikací. Půjde zřejmě o první chytrý telefon s čipem Snapdragon 8+ Gen 1 a nabídne až 18GB operační paměť. I to dokazuje, že výrobce cílí na velké fanoušky mobilního hraní. Očekává se, že ROG Phone 6 bude oficiálně představen už 5. 7.

To, že půjde o smartphone pro skutečně náročné hráče, dokazují i uniklé obrázky příslušenství. Jde o ovladač, do něhož budeme moci telefon umístit, a také obří chladič, jenž umístíme na zadní stranu mobilu.

Známý leaker Evan Blass na svém Twitteru zveřejnil snímky ovladače. Prodávat se bude v černé a bílé barvě, stejně jako samotný telefon. Nachází se na něm dva joysticky, d-pad a písmena ABXY. Z renderů také vyplývá, že oba konce ovladače, mezi něž se telefon vloží, půjdou spojit v jeden celek a nasadit do držáku, stejně jako u Nintenda Switch. Všechny ovládací prvky a jejich rozložení si můžete prohlédnout na obrázcích níže.

Blass také odhalil snímky samotného telefonu. Pyšní se náročným a barevným designem. Kamery jsou, na rozdíl od jiných telefonů, umístěny horizontálně vedle sebe. Co se samotných barev týče, bílá bude v kombinaci se světle modrou a černou bude doprovázet červená. ASUS toto praktikoval i u předchozí řady.

Aby se telefon nepřehříval a stále běžel plynule, začaly některé firmy kromě sofistikovaného chlazení uvnitř telefonu vyvíjet i samostatný chladič, který se umístí na zadní stranu zařízení. Takové příslušenství už představil třeba Razer. Myšlenky se evidentně chytil i ASUS a pro ROG Phone 6 se bude takový chladič prodávat. Působí opravdu mohutně a opět se pyšní spoustou barev.