Před několika dny byl na čínském trhu představen smartphone Xiaomi Redmi Note 12 Turbo, na který se dychtivě čekalo už hodně dlouho. Nejenže doplňuje sérii Redmi Note 12 z loňského roku, ale zároveň se jedná o první kousek disponující čipsetem Snapdragon 7+ Gen 2, což rozhodně hraje v jeho prospěch. Vyprodáno totiž bylo v rekordním čase, a to s nejvyšší pravděpodobností kvůli skvělému poměru cena : výkon.

Přestože lze telefon zařadit spíše do střední nežli vlajkové třídy, jeho nejlepší konfigurace s cenovkou pouhých 2 799 jüanů (v přepočtu 8 800 Kč bez DPH) disponuje 16GB operační pamětí a 1TB úložištěm. Jen pro srovnání: stejné množství místa má například i Samsung Galaxy S23 Ultra, ale zato ztrácí v oblasti operační paměti, které má pouze 12 GB.

Jak se na čínské sociální síti Weibo chlubil Wang Hua z PR oddělení Xiaomi, všechny dostupné kusy Redmi Note 12 Turbo ve variantě 16GB/1TB byly vyprodány do pouhých pěti minut, což má údajně být historicky nejrychlejší čas. Pro další čínské zájemce, na které se tentokrát nedostalo, bude smartphone opět k dispozici 6. dubna.

Redmi Note 12 Turbo je vybaven 6,67palcovou AMOLED obrazovkou s rozlišením 1080p a 120Hz obnovovací frekvencí. Třešničkou na dortu je potom 1 000nitová svítivost. Pod kapotou je kromě zmíněného čipu také 5 000mAh baterie s podporou 67W dobíjení. Zadní strana skýtá trojici fotoaparátů – rozlišení toho hlavního činí 64Mpx a doprovází jej 8Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro snímač.

Další detaily si můžete přečíst v samostatném článku.