Nvidia dnes večer, přesněji řečeno v 17:00, zahájí přenos nazvaný ProjectBeyond, od něhož se očekává představení řady grafických karet GeForce RTX 40. Jensen Huang, generální ředitel společnosti, nám tam pravděpodobně odhalí a podrobně popíše to, na co se už dlouhou dobu těšíme.

Zelený tým se už na přenos připravil, na YouTube momentálně běží odpočet, který zároveň schoval zajímavé detaily. Nvidia na nové grafiky RTX 40 láká už jenom tím, že stream odpočítává 40 hodin do startu přednášky. To je ale záležitost, která pravděpodobně dojde většině fanoušků.

Nadšenci, kteří se o dění ve světě grafických karet aktivně zajímají, si také všimnou změny loga viditelného na miniatuře. O tom, že Nvidia použije nový font, se mluvilo už více než dva týdny zpátky v souvislosti s uniklým obrázkem karty RTX 4080, kde byl jiný styl písma krásně viditelný.

Snad tou nejlépe schovanou nápovědou je zpráva na Discordu, jenž běží na hlavním monitoru ukázaném v přenosu. Do textového kanálu totiž uživatel „User40“ napsal „how much faster?“, v překladu tedy „o kolik rychlejší?“. Samotná informace ze zprávy není tak důležitá, jako profilový obrázek onoho odesílatele. Je na ní totiž vyobrazena anglická matematička a programátorka Ada Lovelace, po níž je pojmenovaná architektura, kterou mají nové grafiky používat.

Nvidia má večer podle všeho odhalit kartu RTX 4090 a pravděpodobně i RTX 4080. Na monitoru se nachází i samolepicí papírek s nápisem „T.I or Tie“, dle serveru Videocardz je ale nepravděpodobné, že by se společnost uchýlila i k odhalení RTX 4090 Ti.