Nvidia rozšíří restrikce těžby kryptoměn na nově vyráběné kusy karet RTX 3060 Ti, 3070 a 3080. Po prvním takovém omezení u karty RTX 3060 teď zavádí karty označené termínem „LHR“ (Lite Hash Rate), aby zákazníkům sdělila, že je jejich výkon při těžení omezen.

„Sníženou hashovací rychlost najdete pouze na nově vyrobených kartách pod zkratkou LHR, nikoli u karet, které již byly zakoupeny,“ říká Matt Wuebbling, vedoucí marketingu GeForce. „Věříme, že tento krok dostane více karet GeForce za lepší ceny do rukou hráčů po celém světě.“

Přečtěte si také: Nvidia GeForce RTX 4080 SUPER by tentokrát nemusela skončit fiaskem. Anebo ano?

Start Nvidie v tomto odvětví nebyl zrovna nejšťastnější, hned po představení karty RTX 3060 totiž omylem na internet vypustila omezovač neobsahující beta verzi driveru.

Nová LHR varianta karet se začne prodávat koncem tohoto měsíce a trojicí písmen bude označena jak na obalu, tak ve specifikacích na e-shopech. Nvidia se také zavázala k tomu, že nebude limitovat již prodané karty.

Tyto kroky jsou součástí snažení společnosti zvýšit dostupnost jejích poptávku nenaplňujících produktů, kterése tak prodávají daleko nad maloobchodní cenou.

Ačkoli tak sice těžba kryptoměn není největším problémem, který by výrazně dostupnost snižoval, do počtu kusů mířících hráčům se promítá. Není tak divu, že tomu chce Nvidia zamezit.