Přestože Nvidia zanedlouho uvede novou řadu grafických karet, spekuluje se o tom, že vylepší i některé kousky z minulé řady. Leaker Zed__Wang v příspěvku na Twitteru zmiňuje tři nové varianty již dostupných grafik, které možná rozšíří rodinku RTX 30 postavenou na architektuře Ampere.

Dočkat se údajně máme nové konfigurace karty RTX 3060, jejíž paměť se zmenší o 4 GB. Namísto dvanácti gigabajtů tak poskytne pouze osm. V takovém případě by se propustnost snížila na 240 Gb/s a sběrnice by byla zúžena na pouhých 128 bitů.

Zed__Wang dále uvádí, že se na trhu objeví i nová varianta karty RTX 3060 Ti. Nově mý prý nabídnout paměť využívající technologii GDDR6X. Další změny specifikací se nečekají, v důsledku využití lepší paměťové technologie ale pravděpodobně bude větší propustnost i spotřeba.

Novou „sestru“ má prý obdržet i karta RTX 3070 Ti. Poskytnout má lepší grafický čip označený jako GA102, který v základu disponuje 10752 jádry CUDA. Možné ale je, že se v nové konfiguraci objeví jeho osekaná verze se stejným počtem jader (6144), jako nabízí čip GA104 nacházející se uvnitř současné karty RTX 3070 Ti.

Nvidia zatím nic oficiálně neprohlásila a server Videocardz uvádí, že informace o těchto grafických kartách nezveřejnili ani ostatní leakeři. Je tedy otázka, zda je Nvidia skutečně plánuje.