Apple podle úniků už tento rok chystá představení nového MacBooku Air. Ten nejspíš přinese užší rámečky a s tím i vylepšené vnitřnosti. Ačkoli se dosavadní spekulace lišily, když přišlo na čas spuštění na trh, ty nové mluví právě o druhé polovině letošního roku.

Podle analýz se poslední model MacBooku Air, laptopu hojně využívaného v kancelářích, prodával více, než se čekalo, už minulý rok, a tak chce společnost udržet momentum prodejů nejnižší řady svých produktů.

Společnost nejspíš o něco zvětší displej. Jít má o relativně nevýraznou změnu ze 13,3 palců na 13,6 palců. Dojde také k zúžení rámečků zařízení, které by tak mělo získat zase o něco modernější vzhled. Nic ze zmíněného ale samozřejmě nemusí být definitivní.

Úniky mluví i o vnitřnostech zařízení. Na řadu by měl přijít nový M2 čip. Ten by s už brzy dva roky starým M1 měl sdílet počet procesorových jader, přesto se ale dá čekat, že nabídne výrazně lepší výkon díky vylepšení technologie. Některé spekulace mluví místo M2 o vylepšené verzi M1.

Když už byla řeč o designu, je potřeba dodat, že se od nového notebooku očekává i více barevných variant. Nemá disponovat mini-LED displejem, což by mohlo udržet nižší cenovku, nad tou je ale ještě příliš brzy diskutovat.