Google zkrátka chce mít ten nejrychlejší prohlížeč pod svými křídly, a to platí i když se bavíme o systémech jiných firem. Prohlížeč měl s verzí 99 zažít výrazné vylepšení výkonu na macOS i Androidu. Právě na Macích má teď být rychlejší než Safari přímo od Apple.

Díky optimalizaci prohlížeče zaměřené na rychlost je teď podle Google jeho prohlížeč o 7 % rychlejší oproti tomu z dílen Apple.

Dokonce o 15 % rychlejší má pak být výkon Chrome, když se bavíme o grafice. Safari prý poráží i v benchmarcích Applu.

Google se chlubí i celkovým vylepšením výkonu na čipsetu M1. Od prvního představení svou rychlost na něm zvýšil o 43 %. Největším vylepšením byl nový kompilátor, který přišel koncem minulého roku a zaměřen byl právě na architekturu M1.

Android uživatelé by alespoň nějaké vylepšení měli zažít také. Na iOS se Chrome se Safari nedá dost dobře srovnávat, i tady se ale Chrome dokázal zrychlit, a to dokonce o 15 %. Aktualizace totiž upřednostňuje „kritické“ momenty rozhraní.

Takováto zrychlení často sami uživatelé výrazněji nepocítí. Navíc odpověď Apple nejspíš nebude dlouho trvat. I tak ale aktualizace znamená další posílení konkurenčního boje mezi Safari a Chrome, což je dobře pro uživatele obou prohlížečů.