Vydání nového člena vlajkové rodiny Xiaomi 13, jež byla poprvé uvedena v prosinci loňského roku (tehdy pouze na čínském trhu), se pomalu, ale velice jistě blíží. Už bylo oficiálně potvrzeno, že Xiaomi 13 Ultra, jenž bude cílit především na nadšence do fotografování, dorazí ještě v tomto měsíci. Nové rendery ukazují, že jeho jednotlivé zadní kamery budou umístěny v opravdu tlustém modulu.

Za snímky a videem stojí známý leaker a designér Steve Hemmerstoffer alias OnLeaks ve spolupráci se serverem Smartprix. Podobně jako na dříve uniklých obrázcích je zde Xiaomi 13 Ultra vybaven kruhovým modulem umístěným ve středu horní části zad. Smartphone dvěma LED blesky a čtveřicí fotoaparátů, od nichž bude slíbena špičková kvalita. Všechny prý nabídnou 50Mpx rozlišení a ten hlavní by měl konkrétně disponovat senzorem Sony IMX989.

Zatímco je telefon bez ostrůvku tlustý asi 9,57 mm, po jeho započtení se ale celková tloušťka zvyšuje na 15,61 mm. Hovoříme tedy o skutečně masivní záležitosti.

Xiaomi 13 Ultra zřejmě nabídne AMOLED displej o velikosti zhruba 6,7 palce s rozlišením 2K a 120Hz obnovovací frekvencí. Nehledě na parametry ale můžeme počítat s velmi tenkými rámečky a 32Mpx selfie kamerou umístěnou v průstřelu.

Co se týče dalších specifikací, pod kapotou zřejmě najdeme čipset Snapdragon 8 Gen 2 a spekuluje se o 4 900mAh baterii, kterou bude možné nabíjet až 90W výkonem kabelem a 50W bezdrátově. K dispozici budou nejméně tři paměťové konfigurace, o nichž jsme samostatně psali zde.

Aktuálně se jako datum vydání považuje 18. duben, ale oficiální cestou to zatím potvrzeno nebylo.