Nové iPhony byly představeny před necelými dvěma týdny a už nyní jsou konečně k dostání. Někteří uživatelé však narazili na první problémy, nad kterými Apple rozhodně nemůže jen tak mávnout rukou. Tím prvním jsou záhadné otřesy kamery.

Nepříjemnosti se vyskytují pouze při používání aplikací třetích stran. Po internetu začaly kolovat záběry od lidí s iPhony 14 Pro a Pro Max, kteří chtěli pořídit příspěvek na sociální sítě, ale kamera začala jakýmsi způsobem vibrovat a třepat se. YouTuber Luke Miani dokonce zachytil i zvuk vycházející přímo z čoček a buďme upřímní, nezní bůhvíjak pěkně.

Jak už jsem zmínil, Luke opravdu není jediným uživatelem, který se s problémem setkal. Další záběry byly zveřejněny na Redditu nebo Twitteru. Kamera se ale tímto podivným způsobem nechovala v případě, že majitelé iPhonů používali klasickou aplikaci pro práci s fotoaparátem. Z toho by mohlo vyplývat, že bude problém na straně softwaru třetích stran. Uživatel Mxhari1 však dodal aktualizaci ke svému původnímu příspěvku, v níž uvádí, že se dle informací z podpory Apple jedná o hardwarovou chybu.

ZAMRZNUTÍ PŘI PŘENOSU DAT

iPhonům 14 Pro a Pro Max se rovněž stává, že se zaseknou při přenosu dat ze starého iPhonu. Zde se také jedná o poměrně závažný problém, byť ne tak, jako ten s kamerou. Jednoduchý import totiž ušetří spoustu času i trápení.

Server MacRumors získal interní zprávu, podle níž Apple aktuálně pracuje na opravě. Dle společnosti mohou někteří zákazníci po přenosu dat z předchozího iPhonu nebo obnovení dat z iCloudu zjistit, že jejich nové iPhony zamrzají a nereagují.

Apple v takové situaci zákazníkům doporučuje, aby provedli takzvaný force restart iPhonu, pokud do pěti minut nezačne reagovat. Jak toho dosáhnout? Stačí stisknout a ihned pustit tlačítko zvýšení hlasitosti a to stejné provést s tlačítkem pro snížení hlasitosti. Následně je nutné stisknout a držet postranní tlačítko, než se ukáže logo Apple.