Microsoft zpřístupnil nová emoji v systému Windows 11, která nesou označení Fluent. Nová sada emotikonů dorazí spolu s novou systémovou aktualizací, jež mimo jiné opraví chyby. Vše je v kompletně novém stylu, avšak nedočkáme se 3D designu, který Microsoft dříve sliboval, místo toho se společnost přiklonila ke klasickému 2D.

Nový styl emoji je dostupný pouze ve Windows 11 a je ve 2D,“ vysvětluje Microsoft. „Stále nabízíme sortiment emoji pro uživatele s Windows 10,“ pokračuje společnost. Úpravy vzhledu dostal snad každý emotikon, jednou z nejvýznamnějších změn je návrat Clippyho, animované kancelářské sponky, která provázela uživatele v dřívějších verzích Microsoft Office. Právě ten nahradil starou vizáž emotikonu kancelářské sponky.

Není jasné, zda se vůbec dočkáme slibovaného 3D vzhledu. Jeho absence by mohla být způsobena technickými omezeními formátu barevného písma, který Microsoft používá k zobrazení emotikonů ve Windows. Stále však očekáváme, že se 3D a animované verze mohou vyskytnout v programech jako Microsoft Teams.