Samsung rozšiřuje sérii SSD disků T7. Novinkou je jejich znatelně odolnější verze, která podle společnosti vydrží pád až ze tří metrů. Pomáhá tomu pogumovaný exteriér chránící hliníkový disk. Nechybí ani certifikace IP65 proti dešti, prachu a nárazům.

Disk se chlubí fungováním bez přehřívání s rychlostmi na hranici toho, co USB 3.2 Gen 2 zvládne (disk se ale připojuje USB-C konektorem). Jde až o 1 050 MB za sekundu při čtení a až 1 000 MB za sekundu při zápisu. Samsung říká, že jde oproti externím HDD o 10krát lepší výsledek, zatímco oproti SSD diskům postavených na SATA je výsledek dvojnásobný.

Jak se napříč sérií T7 nosí, T7 Shield je kompaktní, jeho rozměry jsou pouze 88 na 59 na 13 milimetrů, jeho váha se pak dokonce vejde do sto gramů. Nechybí konektivita k počítačům, konzolím, vysílacím kamerám, mobilům a ani hardwarové šifrování vašich dat.

Série disků T7 si mezi zákazníky právem vytvořila dobrou pověst. Mezi nejoblíbenější přenosné SSD je staví jejich kompaktní ale odolný celek, který s sebou nese skvělé přenosové rychlosti; konkrétně tedy jak zápisu, tak čtení. Ještě odolnější kousek by mohl přijít vhod třeba při cestování.

Disk je nabízen v černé, modré a béžové barvě, v Česku bude dostupný od 4 000 korun či 150 euro za 1 TB uložiště, za 2 TB to pak bude něco kolem 7 000 Kč či 275 euro.