Spotify testuje funkci, která by na vaši hlavní stránku dostala vybrané playlisty tvořené uživateli. Ty by se objevovaly ve vlastní sekci „vybraných kurátorů“. Novinka se testuje na „vybraných trzích“, o které jde konkrétně ale společnost nesdělila.

Nová sekce by ale nezobrazovala jen tak nějaké playlisty, výběr bude postavený na popularitě playlistu či počtu jeho sledování. Bude také muset vyprávět „unikátní příběh“ či s posluchači vytvářet „autentická propojení“. Na základě čeho přesně se parametry budou posuzovat, není jasné.

Vznikla by tak alternativa současnému čistě algoritmickému systému doporučování nové hudby. Ten sice funguje, ale je daleko od dokonalosti. U lidí se specifičtějším vkusem tak nemusí dobře odhadnout, která další hudba by se jim mohla líbit. Uživateli tvořené playlisty by tak v některých případech mohly odvést lepší práci.

Funkce je zatím v testování, konkrétně v takovém, že ani nevíme kde či na kterých zařízeních je již dostupná. Kdy a zda se nakonec nová položka na hlavní stránce dostane ke každému tak ani zdaleka není jasné.

Spotify už třeba nedávno spustil funkci Blend, díky které si můžete až s deseti přáteli nechat vytvořit playlist, který by podle platformy seděl všem. Pokud vás tak automatické playlisty nevábí, můžete zkusit na něco nového narazit díky kamarádům.