HMD představilo celkem šest mobilů střední třídy, které rozhodně nejsou oproti konkurenci bezbranné. Ve své lize mohou zaujmout specifikacemi, cenovkami, i spolehlivostí.

Nové telefony chce prodávat i na základě své spolehlivosti; HMD nabízí tři roky záruky i měsíčních aktualizací. U aktualizací to není nic výjimečného, Samsung slibuje bezmála 4 roky updatů, Apple dokonce nejnovější verzi systému implementoval na 5 let starý iPhone 6S.

Pokud se ale bavíme o záruce, ta tříletá (u Nokie ve většině zemí) je docela unikátem. Samsung i Apple nabízejí většinou jen dva roky záruky v rámci spotřebitelného zákona.

Přečtěte si také: V hororu Cellphone začne mobil truchlící ženy dělat pěkně znepokojivé věci

Delší záruka ale zdaleka není jediným tzv. „selling pointem“ série. Nejlepší představený telefon Nokia X20 disponuje procesorem Qualcomm Snapdragon 480, 128 GB uložiště a podle konfigurace 6 GB nebo 8 GB RAM. Baterie v sobě nese 4 470 mAh elektrické energie. Telefon navíc zvládá i 5G.

Display s úhlopříčkou zhruba 6 a půl palce má full HD (1080p) rozlišení a 60Hz obnovovací frekvenci.

Na zádech telefonu bychom našli 4 kamery: 64MP hlavní kamera, 5MP ultrawide, 2MP senzor hloubky a 2MP makro kamera. Podle The Verge si telefon nevede moc dobře za nižších světelných podmínek, a kromě hlavní kamery jsou senzory znatelně nekvalitní, třeba macro kameru zhodnotili jako „zbytečnou.“

Ačkoli se telefon nedá srovnávat s vlajkovými loděmi Samsungu nebo OnePlusu, za cenu 349 euro (cca 9 000 Kč) se jedná o nadmíru decentní zařízení, zvlášť, když zvážíme onu tříletou záruku.