Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Nintendo má představit nový model konzole Switch každým (tý)dnem. Podle zdrojů agentury Bloomberg to chce japonský gigant stihnout ještě před zahájením E3, aby se na výstavě samotné mohl zaměřit na hry. Výroba konzole bude zahájena v červenci a na trhu by se měla konzole v září nebo říjnu. Zprvu pojede výroba v omezeném režimu, naplno se výrobní linky rozběhnou až koncem roku (říjen až prosinec). Jako vysvětlení se nabízí krize ve výrobě čipů, Nintendo však tuto informaci nekomentovalo.

Nový Switch podle Bloombergu nahradí na trhu původní model, který se prodává již čtvrtým rokem. Levnější varianta Switch Lite se bude prodávat i nadále. Konzole přezdívaná jako Switch Pro bude pravděpodobně také o něco dražší než originál, důvodem je vyšší cena komponent a růst platů v Číně, kde se vyrábí. Připomínáme, že původní Switch se v roce 2017 prodával za doporučenou cenu 8 990 Kč. 

Přečtěte si také: Valve údajně vyvíjí přenosné PC ve stylu Switche

Přenosná konzole, jejíž název zná prý jen úzký kruh manažerů v kjótské centrále Nintenda, nabídne sedmipalcový OLED displej (klasický Switch má 6,2palcový a Lite 5,5palcový displej) od Samsungu a nový čipset od společnosti NVIDIA s podporou technologie DLSS pro renderování pomocí umělé inteligence a 4K rozlišením obrazu. Platí to ale jen při umístění konzole do docku, v handheldu módu bude rozlišení omezeno na pouhých 720p, aby se baterie nevybíjela příliš rychle a konzole se nepřehřívala. 

Všechno to jsou jen spekulace, byť zveřejněné renomovanou tiskovou agenturou. Jestli se potvrdí, uvidíme již brzy, jelikož E3 2021 odstartuje už 12. června.