BOE nepatří v našich končinách zrovna k nejznámějším výrobcům hardwaru. Zčásti proto, že jde o čínskou společnost, ale hlavním důvodem je fakt, že se zaměřuje především na vývoj displejů, které dodává firmám. V poslední době se například hojně spekuluje o tom, že by mohla dodávat displeje pro budoucí iPady. Nebudeme přehánět, když prohlásíme, že jde o jednoho z největších inovátorů v oblasti displejů.

To ostatně i potvrzuje zpráva zveřejněná na akci BOE Innovation Exchange. Společnost BOE se zde pochlubila nejrychlejším monitorem na světě. Jedná se o 27palcový displejfull HD rozlišením a obnovovací frekvencí 500 Hz+. Zmínku si zaslouží i další vlastnosti revolučního displeje, ať už jde o 1ms odezvu, 8bitovou barevnou hloubku nebo podporu osmipásmového eDP připojení.

Dosavadní rekord držely monitory s obnovovací frekvencí 360 Hz, najdete je například v portfoliu společností ASUS, Alienware, AOC nebo Acer. Otázkou je, kdo dokáže tak vysokou obnovovací frekvenci ocenit, respektive využít. Tohle jsou opravdu monitory pro ty nejnáročnější z náročných.

Nutno dodat, že jde o prototyp a BOE neuvedla, kdy se začne tento typ displeje vyrábět sériově. Vysoká obnovovací frekvence je důsledkem využití tzv. oxidových polovodičů, s nimiž má BOE spoustu zkušeností. Zároveň ale přiznává, že tato technologie s sebou nese i spoustu negativních vlastností, jako je třeba nestabilita oxidových mikrostruktur. Je tedy možné, že na uvedení takového monitoru do prodeje si ještě nějakou dobu počkáme.