Apríl je den, na který se těší jak velké společnosti, tak všichni ostatní. Je to den, kdy nikdo nemusí být seriózní, všichni vymýšlejí šílené vtipy a následně se nimi baví. A právě na ty nejlepší ze světa technologií bychom se dnes chtěli podívat. Důležité jen je si pamatovat, že až na pár vyjímek není žádný ze zmíněných produktů skutečný.

HYPER X'S TOUCH GRASS

Jako první tady máme HyperX se svou Touch Grass sérií, která má umožnit i těm nezarytějším hráčům se dotknout stébel trávy. V nabídce je aktuálně myš a klávesnice. Oba produkty jsou pokryty měkkou trávou, abychom se při hraní citili komfortně. HyperX říkají, že pracovali na těchto periferiích tvrdě a pečlivě, takže hráči mohou cítit příjemný dotek trávy i při těch nejintenzivnějších zápasech.

CORSAIR K1 RGB

Podle nás však s nejlepším herním příslušenstvím přišel Corsair. Po vzoru svých ostatních klávesnic K70 nebo K55 nyní představuje K1 RGB. Ano, jde o klávesnici s jedním jediným tlačítkem. I přestože je opravdu malá, nabízí podobné funkce jako ostatní klávesnice. Dočkáte se skvělých mechanických switchů, RGB podsvícení spolu s Corsair logem nahoře a také podložky pod zápěstí, aby si produkt zachoval dobrou ergonomii. Na zadní straně následně najdete USB-C konektor, kterým klávesnici... pardon, klávesu, připojíte. Ze strany se pak ještě nachází jack pro sluchátka, jejichž zvuk můžete dokonce upravovat kolečkem na druhé straně. Jde prostě o produkt, který má všechno a je to jeden z mála, který byl skutečně vyroben. Tedy alespoň pro několik recenzentů.

ELGATO CAM LINK RETRO

Pokud často používáte svou webkameru a pamatujete i Metuzaléma v mládí, určitě byste mohli ocenit i produkt od společnosti Elgato s názvem Cam Link Retro. Ten, jak už název napovídá, se snaží imitovat obraz starých kamer a dovolí vám propojit s PC tu pravěkou, kterou mají vaši rodiče na půdě. Ideálně si tak můžete zavzpomínat na staré časy a jak sama společnost Elgato správně poznamenává – nemusíte se starat o make-up a ani to, jestli vypadáte dobře, protože vaši diváci nebo kolegové na meetingu stejně skoro nic pořádně nerozeznají.

NZXT'S H-AND

Nintendo Switch? Jasně, zahrajete si na něm Zeldu a Maria, ale rozjede snad nejnovější hry? Ne. A co Steam Deck? Ten možná ano, ale se značnými problémy a u těch nejnáročnějších titulů budete rádi za 30 snímků za vteřinu v nějakém rozlišení, které je více než třímístné. Ale přesně proto je tu NZXT H-AND. Handheldové PC od společnosti NZXT, které vás může jen překvapit. Nechybí 32jádrové APU se 64 vlákny, 12palcová 800 DPI obrazovka, beznumpadová vysouvací klávesnice a samozřejmě vůbec ta nejdůležitější součást každého správného PC: přehršel RGB. Teda… Samozřejmě RGB nikdy přehršel být nemůže, ale tak… chápem se, ne?

RAZER HYPERSENSE SUIT

Jestli se něco v posledních měsících opravdu rozjíždí, tak je to takzvaný metaverse. Virtuální svět, ve kterém budeme jako v tom opravdovém. Jenže abychom toho dosáhli, potřebujeme nejen slyšet a vidět, ale především cítit. Naštěstí přesně proto je tady Razer se svým HyperSense oblekem. Jestli jste si někdy chtěli připadat jako v Ready Player One, tento oblek vám to umožní. Pomocí 1 333 337 integrovaných haptických senzorů budete schopni cítit každý náraz, dotek a dokonce i bolest. Právě úroveň bolesti lze pak ještě upravit tlačítkem na obleku. Stejně jako ostatní, ani tento produkt bohužel reálný není, Razer ním však upozorňuje na svá jiná skutečná příslušenství. Například haptická sluchátka. Kdo ví, jednoho dne se možná dočkáme i obleku.

REBOOT BY OVERCLOCKERS UK

Apríl přijal s nadšením i web Overclockers, který nyní nabízí extrémně výkonné stroje v kabátku klasických retro počítačů. Můžete si tak pořídit například RTX 3050, 4K monitor, herní myš a klávesnici a přitom se stále budete cítit, jako byste byli v devadesátkách. Je tady dokonce webkamera pro dobu covidovou. Jestli jste se tedy někdy podívali na váš počítač a řekli si „hmm, tohle působí moc moderně“, tak nová nabídka od Overclockers bude přesně pro vás.

DUOLINGO

No a nebyl by to apríl, kdyby se nezapojilo Duolingo. Pokud se na internetu alespoň trochu pohybujete, určitě znáte tuto skvělou aplikaci na učení jazyků. V nedávné době však začala být společnost trochu invazivní a některé zákazníky sám maskot Duo navštívil doma. Pokud jste neplnili své denní úkoly, hrozilo riziko reálného nebezpečí. Naštěstí zde máme novou právnickou firmu Menchetti & Sons, které se těmito případy zabývají. Pokud vám tedy Duo uneslo vašeho blízkého nebo celou rodinu, volejte 781-786-7695.

Přečtěte si také: Prémiová mechanická klávesnice Razer BlackWidow V4 75 % pro opravdové hráče

VŠE CO SE NEVEŠLO

Nezaspal ani Kingston, kterého můžete znát jako výrobce RAMek a SSDček. Pro tuto speciální událost si připravil fitness náramek. Nejde však o jen tak ledajaký náramek. Dokáže totiž měřit vaši náladu a následně podle ní upravovat barvy RAM modulů v počítači. Produkt byl ukázán i v různých edicích s logy esportových týmů.

Rychlost a nejmodernější technologie se ale snaží ukázat i další společnosti. Synology představila FloppyStation, do níž dokážete zasunout až čtyři diskety. Dosáhnete tím velikosti neuvěřitelných 5,75 MB s přenosovou rychlostí téměř 115 KB/s.

Společnost Other World Computing se naopak pochlubila svým Gargantuan Dockem. Masivní 1000W stanicí nabízející 80 různých portů, včetně několika Thunderbolt hubů a portů pro VR nebo Holo ViDi Ai. Připojit lze i 8K a 16K obrazovky a nechybí samozřejmě hromada USB-C a USB-A portů.

O něco menší oznámení, které s technologickým světem ale paradoxně zamávalo suverénně nejvíce, pochází od Twitteru. Twitter bude mít tlačítko pro editaci tweetů. Toť vše.