Pro Instagram Stories a Direct Message vychází nová forma sdílení emocí. Vámi předdefinovaná 3D postavička.

Avataři jsou už nyní dostupní v příspěvcích na Facebooku a nově půjdou nastavit místo profilového obrázku, ale půjdou použít taktéž jako vaše osobní samolepka. Postavičky jsou na Facebooku už od roku 2019. Na Messenger přichází v aktualizované formě a na Instagram úplně nově. 

Přečtěte si také: Facebook se přejmenovává na Meta a ukazuje nám svoji vizi o budoucnosti virtuálního světa

S tím přichází i vylepšený editor 3D avatarů, který by měl vyhovovat všem a je připraven reprezentovat se svými novými možnostmi každého. Dokonce i zdravotně postižené. K postavě je nyní možné si přidat kupříkladu naslouchátko, invalidní vozík anebo kochleární implantát.

Novinka by měla být dostupná už teď v USA, Kanadě a v Mexiku. Kdy se dočkáme v České a Slovenské republice? To zatím nevíme. Mělo by to být snad brzy.

Společnost Meta novou funkci vysvětluje jako další krok blíže k Metaverzu. Připodobňuje to s krokem, kdy odhalila nové jméno firmy v říjnu/októbera roku 2021.

K tomu se váže i fakt, že v USA přichází každoroční utkání Super Bowl. Uživatele si budou moci obléknout svou postavičku do oblečení s názvem týmu, který podporují.

Jak vnímáte tuto novinku vy? Využíváte avatary nebo o nich vůbec nevíte?