Většině z nás je jistě znám příběh bývalého prezidenta USA, Donalda Trumpa, který byl zabanován na sociálních sítích. To vyvrcholilo v založení jeho vlastní sítě Truth Social. Elonu Muskovi sice Twitter zablokován nebyl, ale z jeho nejnovějších příspěvků na stejné sociální síti se zdá, že by mohl vytvořit vlastní platformu.

O víkendu Musk tvrdil, že není spokojen s fungováním Twitteru v rámci demokracie. Odstartoval na svém profilu anketu, v níž se lidí ptal, zda si myslí, že Twitter dodržuje zásady svobody projevu, která je „nezbytná pro funkční demokracii.“ Požádal však své příznivce, aby hlasovali s rozvahou, jelikož důsledky ankety budou údajně důležité. Jen tak pro připomenutí – jedna z jeho anket vyvrcholila v prodání 10 % akcií společnosti Tesla.

O den později od zveřejnění ankety se Elona Muska skrze Twitter zeptal Pranay Pathole: Uvažujete o vytvoření nové platformy sociálních médií? Takové, která by se skládala z algoritmu s otevřeným zdrojovým kódem, takové, v níž by svoboda slova a její dodržování mělo nejvyšší prioritu, takové, kde by propaganda byla zcela minimální. Myslím, že taková platforma je potřebná.“ Na to Musk zareagoval: „Vážně nad tím přemýšlím.“

Našli se i takoví, kteří Muskovi navrhovali, aby Twitter rovnou koupil. Musk tuto myšlenku přímo neodmítl a vtipkoval o tom, jak by bylo skvělé, kdyby koupil giganta sociálních sítí a změnil logo Twitteru na logo kryptoměny Dogecoin.

Ocenili byste nového hráče na poli sociálních médií? Přijde vám reálné, že by se jím stala právě sociální síť Elona Muska? Fandili byste jejímu vzniku? Dejte nám vědět do komentářů.