Motorola to letos myslí se skládacími telefony opravdu vážně. Nejenže údajně chystá dvojici, možná dokonce trojici různých modelů, ale v případě toho nejlepšího plánuje učinit zajímavé změny oproti předchůdci, aby mohl konkurovat dalším smartphonům, jako bude například Samsung Galaxy Z Fold 5. Společnost už existenci jedné ze skládaček potvrdila.

Přes svůj oficiální profil na čínské sociální síti Weibo Motorola zveřejnila plakát, jenž oznamuje příchod nového skládacího telefonu. Byť nebyl specificky potvrzen jeho název, z popisků vyplývá, že půjde právě o Razr+ 2023, jenž by měl být tím nejlepším véčkem z letošní sestavy tohoto výrobce.

V popisu příspěvku i plakátu jako takovém stojí zmínka o rozměrné zadní obrazovce, čímž se akorát potvrzuje minimálně částečná správnost dříve zveřejněných renderů. Na nich byl Razr+ 2023 zobrazen s externím displejem, jenž zabíral prakticky celou plochu jedné půlky zad, a dvěma fotoaparáty a bleskem nacházejícími se v něm. Hlavní obrazovka prý bude využívat AMOLED panel se 144Hz obnovovací frekvencí.

Od véčka Motorola Razr+ 2023 se v současné době dále očekává využití výkonného osmijádrového čipsetu Snapdragon 8+ Gen 1, jenž pracuje s 3,2GHz maximální frekvencí a je založen na 4nm výrobním procesu. Kromě toho se počítá s 3 640mAh baterií nebo vylepšeným pantem.

Motorola bohužel neodhalila žádné detaily o datu vydání nebo dostupnosti, a tak si na ně budeme muset počkat. Z dřívějších úniků však vyplynulo, že Razr+ 2023 bude zřejmě představen 1. června.