Mnozí z vás si jistě vzpomenou, že Motorola začátkem dubna ohlásila příchod svého vlajkového smartphonu Edge 40 Pro na tuzemský trh, přičemž krátce nato už byl dostupný u jednotlivých prodejců. Společnost má ale v záloze ještě jeho levnějšího brášku, který nabídne podobný design, ale o něco horší specifikace. Jeho povedený design si můžete prohlédnout v uniklém propagačním videu.

Upoutávku jako první zveřejnil známý leaker Evan Blass. Smartphone má dorazit se zády potaženými kůží a na rozdíl od modelu Pro bude vybaven pouze dvěma zadními fotoaparáty – pravděpodobně 50Mpx hlavním a 13Mpx ultra širokoúhlým. Jeho přední strana pak bude opět osazená displejem s prohnutými okraji, který bude v průstřelu skýtat selfie kameru. Aktuálně se spekuluje o využití AMOLED panelu se 144Hz obnovovací frekvencí a FullHD+ rozlišením.

Motorola ve videu dále láká na prostorový zvuk, který zajišťuje technologie Dolby Atmos, nebo voděodolnost, jež byla jednou z klíčových vlastností Edge 40 Pro. Na konci jsou pak ukázány čtyři barevné konfigurace: červená, modrá, černá a zelená.

Motorola Edge 40 má údajně jako první telefon na světě nabídnout čipset MediaTek Dimensity 8020, který je vyráběn 6nm procesem a pracuje s maximální frekvencí 2,6 GHz, a 4 400mAh baterií s podporou 68W dobíjení kabelem a 15 W bezdrátově. Chybět samozřejmě nemá ani operační systém Android 13.

Momentálně není zcela jasné, kdy Motorola tento smartphone uvede na trh, ale očekává se, že by tak mohla učinit již v tomto měsíci.