Společnost Motorola údajně připravuje novou vlajkovou loď s názvem Moto X40, kterou ale za hranicemi Číny budeme znát jako Edge 40 Pro. Fakt, že má jít o špičkové zařízení, a také příspěvek generálního manažera Lenovo v oblasti chytrých telefonů Chena Jina, nasvědčují tomu, že výrobce vsadí na výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2.

Jin sdílel na sociální síti Weibo příspěvek, ve kterém naznačuje, že bude telefon vybaven novým vlajkovým čipsetem (pravděpodobně půjde o zmíněný Snapdragon 8 Gen 2) a operační paměť využije technologii LPDDR5X. Z certifikace TENAA vyplývá, že Motorola Edge 40 Pro bude disponovat prohnutým OLED displejem, do něhož bude vsazená selfie kamera.

Displej by mohl uživatele potěšit rozlišením FullHD+ a vysokou obnovovací frekvencí, která by se mohla dostat až na 165 Hz. Zdá se, že je v obrazovce zabudovaná čtečka otisků prstů. Na zadní straně telefonu pak najdeme tři fotoaparáty. Spekuluje se, že ten hlavní bude 50Mpx a doprovodí jej 50Mpx ultra-širokoúhlá kamera a 12Mpx teleobjektiv.

V Indii by mohl být telefon uveden na trh už začátkem roku 2023, ale oficiálního představení se možná dočkáme už v listopadu. Známý leaker vystupující pod jménem Digital Chat Station dříve naznačoval, že tato vlajková loď bude patřit k nejlevnějším telefonům se Snapdragonem 8 Gen 2.